Програм LEGO® Education

 

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® ÐºÐ°Ð¾ подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама. LEGO® Education конципиран је тако да деци кроз игру пружи образовна и развојна искуства у оквиру групе у којој сарађују.

Креативни центар Ñ˜Ðµ Ñ˜ÐµÐ´Ð¸Ð½Ð¸ овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.

ДАЉЕ  


08. октобар 2018.

НОВО! Stand by me

Нов серијал популарне ирске ауторке Џуди Кертин говори о тинејџеркама Моли и Бет  и обухвата три романа. Први у серијалу је недавно објављени роман Time after Timе, а стигао је и наставак приче о симпатичним тинејџеркама које путују кроз време – књига Stand by me. За тaj роман Џуди Кертин је 2017. освојила награду за најбољу дечју књигу у Ирској.

Џуди Кертин биће гошћа Креативног центра на предстојећем Сајму књига у Београду, а биће организовано и дружење с читаоцима у Клубу књижари Креативни центар.

Ову књигу можете наручити преко нашег (314) 879-2001, купити је у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије


08. октобар 2018.

Крокодил пева у каталогу White Ravens

Kњига Креативног центра КРОКОДИЛ ПЕВА (написала Весна Алексић, илустровала Маја Веселиновић) добила ознаку White Ravens za 2018. godinu и нашла се у каталогу Међународне библиотеке за децу у Минхену (International Youth Library), у којем се препоручују најбоље књиге за децу и младе из целог света! 

Жири је у образложењу, између осталог, навео следеће: „Весна Алексић комбинује свој топли приповедачки стил, инспирисан срећним детињством девојчице Данице, с драматичним тоновима којима наговештава растућу тензију у њеној породици. То је још један од разлога зашто је ова књига за децу добила толико награда у Србији.“

Ознаку White Ravens добијају књиге које заслужују пажњу због универзалних тема о којима говоре, због своје изузетности, као и због иновативног уметничког или литерарног стила и дизајна. Књиге морају да задовољавају високе критеријуме у вези с језиком, садржином и уметничким утиском, морају да инспиришу, провоцирају и успостављају нове токове у књижевности.

Каталог White Ravens 2018 биће представљен 11. октобра на Сајму књига у Франкфурту (10–14. октобар 2018), када ће сваки издавач чија се књига нашла у каталогу добити свој примерак. На Међународном сајму књига за децу у Болоњи у пролеће 2019. године све награђене књиге биће изложене на штанду Међународне библиотеке за децу. Овогодишњи каталог садржи 200 наслова из 59 земаља.

Сваке године стручњаци за књижевност из Међународне библиотеке за децу у Минхену бирају нове књиге из целог света које сматрају посебно значајним. Списак тих дела објављује се у каталогу White Ravens први пут штампаном 1993. године. 

Три издања Креативног центра добила су до сада престижну ознаку White Ravens

Књига Кога се тиче како живе приче Дејана Алексића – 2015. година

Роман Лето када сам научила да летим Јасминке Петровић – 2016. година

Роман Крокодил пева  Ð’ÐµÑÐ½Ðµ Алексић – 2018. година


08. октобар 2018.

Награда Добра сликовница за Непослушно пиле

Сликовница "Непослушно пиле" аутора Бране Цветковића и илустраторке Милице Раденковић један је од добитника Награде „Добра сликовница“, која се додељује у оквиру Међународног фестивала сликовница „Чигра“, чији је организатор Народна библиотека Пожега.

Трочлани жири  у саставу: Далиборка Пурић, проф. Педагошког факултета из Ужица, дечји писац Гордана Тимотијевић и Ване Костуранов, илустратор из Македоније, имао је задатак да одабере три сликовнице које ће убудуће бити штампане са ознаком ДОБРА СЛИКОВНИЦА, како би се скренула пажња на најбоља дела ове књижевне форме и  како би се посветила већа пажња квалитету сликовница на нашем простору. 

Награде ће бити промовисане на предстојећем Сајму књига у Београду. 


04. октобар 2018.

НОВО! Једна је Ива

После романа 5815414111Ивино летовањеПрепустите Ñ‚о Иви Ð¸ scot-free ÐšÑ€ÐµÐ°Ñ‚ивни центар Ð¾Ð±Ñ˜Ð°Ð²Ñ™ÑƒÑ˜Ðµ Ð¿ÐµÑ‚у по реду књигу из популарног серијала о девојчици Иви Ð“ордон  Ñ€Ð¾Ð¼Ð°Ð½ ÐˆÐµÐ´Ð½Ð° је Ива.

За све љубитеље серијала о Иви, али и осталих романа чувене ирске списатељице Џуди Кертин, имамо лепу вест  – популарна ирска ауторка биће гошћа ÐšÑ€ÐµÐ°Ñ‚ивног центра Ð½Ð° предстојећем Сајму књига у Београду, а биће организовано и дружење с читаоцима у Клубу књижари Креативни центар.

Ива не воли мистерије. Зато је чврсто решена да сазна зашто нова ученица Арета свакога дана после школе жури кући. Али Арета није једина особа за коју је заинтересована Ива! Баку Ивине другарице Еле раздвојили су од вољеног пса Педра и Ива жели да је развесели. А да ли то она може? Ива схвата да су неки животни изазови превелики, исувише важни и компликовани да би се једна девојчица сама суочила с њима…

Ипак, Ива уме да окупља људе, а када су заједно, они Ð¼Ð¾Ð³Ñƒ да ураде готово све.

Ову књигу можете наручити преко нашег787-359-1813, купити је у нашој књижари у Београду (ТЦ Ð•ÑƒÑ€Ð¾Ñ†ÐµÐ½Ñ‚Ð°Ñ€, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


23. септембар 2018.

Јесење вести из "Креативног центра"

Као и сваког првог дана јесени, из ÐšÑ€ÐµÐ°Ñ‚ивног центра ÑÑ‚иже и наш нови ÐˆÐµÑÐµÑšÐ¸ билтен Ñƒ коме се налазе све актуелности из наше издавачке куће.

Прелистајте билтен и погледајте наша најновија издања, као и књиге које припремамо за Београдски сајам књига, који нас ове године очекује од 21. до 28. октобра.

 

3654150824

 

 


773-796-0528 »
      

 

15% за издaња опште продукције.

Овај попуст НЕ ВАЖИ за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу.

Листу тих издања можете погледати ОВДЕ.

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1950 дин. на територији Србије.

 

8163664143

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs